Candle Care!
Om ervoor te zorgen dat je kaarsen optimaal branden en je er zo lang mogelijk van kunt genieten, hebben we enkele handige verzorgingstips voor je samengesteld:
1. Trim de Lont
Voordat je je kaars aansteekt, trim de lont tot ongeveer 0,5 cm. Dit helpt om een roetvrije verbranding te bevorderen en voorkomt dat de vlam te groot wordt.
2. Laat de Was Gelijkmatig Smelten
Laat je kaars branden tot de was volledig gesmolten is tot aan de rand van de container. Dit voorkomt het vormen van een tunneltje en zorgt voor een gelijkmatige verbranding.
3. Vermijd Tocht
Plaats je kaars op een tochtvrije plek. Wind kan ervoor zorgen dat de vlam flikkert en ongelijkmatig brandt, wat weer kan leiden tot roetvorming en een kortere levensduur van de kaars.
4. Brandtijd Beperken
Brand je kaars niet langer dan 4 uur per keer. Dit voorkomt oververhitting van de container en zorgt ervoor dat de kaars langer meegaat.
5. Veilig Uitdoven
Blaas je kaars niet uit, maar doof hem voorzichtig met een kaarsendover of dompel de lont in de gesmolten was en trek hem weer omhoog. Dit minimaliseert rook en houdt de lont in goede staat.
6. Houd de Was Schoon
Verwijder eventueel vuil, zoals luciferresten of lontstukjes, uit de gesmolten was. Dit zorgt voor een schone en gelijkmatige verbranding.
7. Bescherm je Meubels
Gebruik altijd een onderzetter of kaarsenhouder om je meubels te beschermen tegen hitte en wasvlekken.
8. Bewaar je Kaarsen Goed
Houd je kaarsen uit direct zonlicht en op een koele, droge plek. Dit voorkomt dat de kleuren vervagen en de was smelt of vervormt. Zet ook nooit het deksel vlak na het branden terug op de kaars. Doe het deksel er alleen op als u de kaars voor lange tijd opbergt. Als je toch het deksel er te snel op zet kan het zijn dat je kaars verbrand ruikt na het openen, dit verdwijnt vanzelf door ze terug te branden.
9. Hou er rekening mee dat het een natuurlijk product is
Er kan frosting optreden (ziet eruit als gekristalliseerde plekken), dit is wat een 100% natuurlijk product doet. Het schaadt de kaars niet en heeft geen effect op het branden. Na een brandbeurt is de kaars ook zo goed als nooit volledig glad, dit is ook het effect van 100% natuurlijke soja zonder toevoegingen.
10. Brand niet tot het laatste
Als het onderste van de lont zichtbaar is kan u best de kaars doven. Op het einde kan het potje heel warm worden wat kan leiden tot scheuren of barsten. Bij een houten lont zal het onderste van de lont sneller zichtbaar zijn. Zet uw potje zeker op een vuurvaste ondergrond en hou deze in het oog dat je hem zeker niet tot het laatste opbrand.
We hopen dat deze tips je helpen om optimaal te genieten van je kaarsen! Heb je nog vragen of wil je meer weten over kaarsenverzorging? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.